Ibrakovićev Kapfenberg u četvrtfinalu austrijskog OFB kupa

Deklasirali Lafnitz na gostovanju

Ibrakovićev Kapfenberg u četvrtfinalu austrijskog OFB kupa

E. Čaušević

Fudbaleri Kapfenberga plasirali su se u četvrtfinale austrijskog OFB kupa.

Izabranici Abdulaha Ibrakovića večeras su ostvarili ubjedljivu pobjedu na gostovanju protiv trećeligaša Lafnitza sa 5:1. Na početku utakmice nije se činilo da će Kapfenberg slaviti sa ovim rezultatom, posebno kada su domaći igrači stigli do vodstva.

Lafnitz je do prednosti došao u 29. minuti utakmice kada je mrežu gostiju zatresao Tomka. Ipak, to je bilo sve od Lafnitza jer je na scenu stupio Joao Victor, vezni igrač Kapfenberga.

Naime, ovaj fudbaler je u 42. minuti utakmice izjednačio na 1:1, a u drugom poluvremenu postigao je još tri gola. Brazilski fudbaler je prvo u 55. minuti povisio na 2:1, a samo dvije minute kasnije bilo je 3:1 za goste. U 65. minuti Victor je pogodio iz penala za 4:1. Konačnih 5:1 postavljeno je u samom finišu utakmice.

OFB kup, osmina finala:

Lafnitz - Kapfenberg 1:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi