Inter na Islandu riješio prolaz u grupnu fazu

Italijanski klub slavio sa 3:0

Inter na Islandu riješio prolaz u grupnu fazu

E. Škorić

Nogometaši Intera ostvarili su sigurnu pobjedu u gostima kod islandskog Stjarnana (3:0) u prvom susretu play-offa Evropske lige.

Inter je, očekivano, slavio u prvom meču doigravanja za plasman u grupnu fazu. Tim iz Milana je sa tri gola stigao do trijumfa kojim je već sada napravio dobar posao kada je u pitanju plasman u grupnu fazu.

Italijanskoj ekipi vodstvo je donio Icardi, koji je u 41. minuti na ubačaj Doda loptu s pet metara plasirao u domaću mrežu.

Islanđani su drugi gol primili u trećoj minuti nastavka. Asistent kod prvog gola, Dodo, glavom je sa svega pola metra loptu zakucao u mrežu. Do kraja utakmice gosti su postigli i treći gol, pa Inter sa dva gola prednosti dočekuje revanš naredne sedmice na Giuseppe Meazzi. Rezervista D'Ambrosio je postavio konačan rezultat.

Evropska liga, play-off, prva utakmica:
Stjarnan - Inter 0:3 (Icardi 41, Dodo 48, D'Ambrosio 90)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.