Jajčanin zaustavio strašni Shakhtar: Kolektiv može sve

Ivica Žunić govorio za SportSport.ba

Jajčanin zaustavio strašni Shakhtar: Kolektiv može sve

S. Mlaćo

Jajčanin Ivica Žunić odnedavno je postao novi član ukrajinske ekipe Chornomorets Odesse.

Nogometaš koji je ponikao u Elektrobosni iz Jajca, dobro poznaje kvalitete nogometa u Ukrajini, s obzirom da je već nastupao u toj zemlji za Volyn Lutksa.

Jučer je njegov tim remizirao protiv višestrukog prvaka Shakhtara (0:0), te tako pomrsio račune gostima koji su bili veliki favoriti u  duelu 9. kola Premier lige Ukrajine.

"Svi znamo da je Shakhtar najbolja ekipa u Krajini, trenutno igraju Ligu prvaka u kojoj su u prvom kolu savladali slavni Napoli. Naravno da smo mi zadovoljni kada sa takvom ekipom odigramo neriješeno bez primljenog pogotka, što je vrlo teško, poznavajući kvalitete Shakhtara. Ipak, ekipa je odigrala kompaktno i zasluženo osvojila bod", kaže Žunić.

Teško je timovima iz Ukrajine paritati velikaniima kao što su Shakhtar i Dynamo Kijev.

"Shakhtar je odlična ekipa sa mnogo stranaca, te kao i uvijek i velikih imena. Liga je dobra, nije kao prije nekoliko godina, a svi znamo zašto. Još uvijek je tu ipak dosta odličnih igrača i ekipa, a teško je parirati Dynamu i Shakhtaru. To su odlične ekipe sa dobrim igračima i ti klubovi imaju ime ovdje, ali i u Evropi. Mi smo jučer pokazali da se sve može ako je kolektiv na prvom mjestu", dodaje 29-godišnji stoper.

O novom klubu ima samo riječi hvale.

"Zadovoljan sam. Došao sam u dobar klub sa velikom tradicijom, ali loše smo startovali. Otišlo je dosta igrača, a dosta novih došlo. Treba vremena da se sve to posloži i krenulo je već bolje", dodao je Ivica Žunić, član ukrajinskog Chornomoretsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi