Jasmin Šćuk uspješniji od Mahmutovića i Ljevakovića

Gambrinus liga Češke

Jasmin Šćuk uspješniji od Mahmutovića i Ljevakovića

Večerašnjim trijumfom na domaćem terenu nad Teplica tim Mlade Boleslav izbio je na drugo mjesto Gambrinus lige Češke Republike. 

Domaći tim slavio je pobjedu rezultatom 3:0, a sjajnu partiju pružio je napadač Mlade Boleslav Wagner koji je bio strijelac sva tri pogotka večeras.

Pogađao je u 29. minutu na asistenciju Durisa, u 60. iz penala, te u 71. nakon proigravanja Borila. Kapiten Mlade Boleslav Jasmin Šćuk igrao je svih 90 minuta za pobjednički tim. U poraženom timu Admir Ljevaković igrao je svih 90 minuta, dok je Aidin Mahmutović ušao na poluvremenu.

Vrijedi spomenuti da su Teplice od 50. minuta igrale sa jednim, a od 67. minuta i sa dva igrača manje. Zbog dva žuta kartona prvo je isključen Luftner, a potom i Hosek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.