Juventus bez problema do trijumfa na Sardiniji

Stara dama sigurna u prom susretu 16. kola Serije A

Juventus bez problema do trijumfa na Sardiniji

Torinski Juventus večeras je na stadionu Sant'Elia u Cagliariju slavio protiv istoimenog domaćina rezultatom 3:1 u okviru 16. kola talijanske Serije A.

Prvu priliku na susretu imao je Fernando Llorente, ali je svoju mrežu sačuvao Alessio Cragno. Ipak nakon kornera loptu u mrežu domaćina zakucao je Carlos Tevez u trećoj minuti susreta. 

Samo desetak minuta kasnije Stara dama došla je do dva gola prednosti. Šutirao je Arturo Vidal, a njegov udarac nije mogao odbraniti Cragno. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 2:0 za Juventus. 

Gosti iz Torina u 50. minuti susreta dolaze do dva gola prednosti. Ovaj put nakon asistencije Pirla mrežu domaćina zatresao je Španac, Fernando Llorente. Domaćin je zaprijetio u 54. minuti susreta preko Capuana, ali promjene rezultata nije bilo. 

Domaćin je uspio smanjiti rezultat u 65. minuti susreta, a strijelac je bio Rosettini. Ostalo je do kraja susreta na stadionu Sant'Elia 3:1 za ekipu iz Torina. 

Italija, Serija A, 16. kolo: 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cagliari - Juventus 1:3 (Rosettini 65/Tevez 3, Vidal 15, Llorente 50)

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.