Juventus pronašao zamjenu za Bonuccija: Stiže Mangala?
Foto: EPA

Štoper Manchester Cityja blizu prelaska u Juve

Juventus pronašao zamjenu za Bonuccija: Stiže Mangala?

Nakon što je dugogodišnji štoper Juventusa Leonardo Bonucci napravio šokantan transfer i Staru damu zamijenio Milanom, aktuelni prvaci Italije su u potrazi za novim štoperom. A kako izvještavaju španski mediji novo pojačanje Juventusa bi mogao biti štoper Manchester Cityja Eliaquim Mangala.

Ugledna Marca prenosi kako su u Juventusu spremni Cityju ponuditi 20 miliona eura za Mangalu, a kako je on već odavno izgubio svoje mjesto u ekipi sa Etihada, ne bi čudilo da Građani prihvate ovu ponudu.

Za Mangalu je zainteresovana i Sevilla, ali se špekuliše da Andalužani nisu spremni nadmašiti ponudu Juventusa. Inače, Mangala je prošlu sezonu proveo na posudbi u Valenciji, a iako su Šišmiši imali ekskluzivno pravo otkupa njegovog ugovora po isteku posudbe, to se nije desilo. 

Ovaj 26-godišnji štoper je u Manchester City stigao 2014. godine iz Porta za 30 miliona eura, a protekle sezone je u dresu Valencije odigrao 33 utakmice i uspio postići dva pogotka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi