Kempes: Messi nije pokazao da je najbolji na svijetu
Foto: EPA

Nekadašnji fudbaler o Gučosima i Messiju

Kempes: Messi nije pokazao da je najbolji na svijetu

M. Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Argentine Mario Kempes smatra kako je napad ove selekcije zakazao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Također, veliku krivicu je svalio na prvu zvijezdu reprezentacije Lionela Messija za kojeg je istakao kako nije bio na nivou najboljeg igrača svijeta.

"Mislim da Messi nije bio na svojoj razini tijekom Svjetskog prvenstva. Možda je postigao četiri pogotka u prvoj fazi takmičenja, ali u nokaut fazi nije pokazao da je trenutno najbolji igrač svijeta.  Argentina je trebala Messija kao što riba treba vodu. Nedostajale su njegove majstorije na terenu", rekao je Kemepes, koji smatra da je napada zakazao iako je trebao biti najveća uzdanica Guačosa u Brazilu.

"Naša najveća briga uoči prvenstva bila je odbrana. Međutim, na kraju se ispostavilo da nam je napad slab. Sve se okrenulo naopako", dodao je Kempes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.