Lazio: Milinković-Savić ne može na Euro

Stavovi Rimljana su jasni

Lazio: Milinković-Savić ne može na Euro

D. Vejo

Nenad Lalatović biće lišen usluga Sergeja Milinković-Savića na predstojećem Evropskom prvenstvu (U21) koje se održava u Poljskoj.

Tim iz Rima ni pod koju cijenu ne pušta svog dragulja na pomenutu kontinentalnu smotru. Stavove čelnika Lazija prenosi Mateja Kežman, koji je ujedno i menadžer mladom krilnom napadaču.

"Klub je donio odluku da ne pusti Sergeja na predstojeće Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Oni smatraju da je on već davno prevazišao mlađe kategorije. Prema njihovom mišljenju, veliki je rizik pustiti igrača na EP u smislu da se povrijedi, jer je upravo Milinković-Savić bio jedan od ključnih igrača rimskog tima tokom ove sezone u Seriji A", izjavio je Mateja Kežman.

Želja srbijanskog fudbalera prema njegovim riječima bila je da igra za Orliće, no, iz tabora rimskog tima su bili jasni.

"On je imao veliku žeju i motiv da igra u Poljskoj, ali klub smatra drugačije. Njemu sada ostaje da vrijedno i naporno trenira kako bi bio što spremniji za sezonu koja dolazi", dodaje Kežman.

Nebesko-plavi, pripreme će početi osmog jula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi