Legenda Chelseaja o Kolašincu: Navijači će ga obožavati

Lampard pohvalio bh. fudbalera

Legenda Chelseaja o Kolašincu: Navijači će ga obožavati

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala sinoć su u dramatičnoj utakmici pred domaćim navijačima savladali Leicester sa 4:3 na otvaranju nove sezone engleskog Premiershipa.

Arsenal i Leicester sinoć su svim ljubiteljima fudbala pokazali zašto je Premiership vjerovatno najbolja liga na svijetu. Uz sedam golova gledali smo niz preokreta, odlično navijanje, ali i sjajnu predstavu obje ekipe. Na kraju je do tro boda stigao londonski klub koji je nakon preokreta slavio sa 4:3.

Odličnu partiju odigrao je ponovo bh. reprezentativac Sead Kolašinac koji je upisao asistenciju. Nakon što je oduševio navijače na meču finala Community Shielda protiv Chelseaja sinoć je Kolašinac ponovo pokazao zbog čega je Arsenal odlučio da ga dovede.

Naš fudbaler oduševio je i legendarnog engleskog fudbalera Franka Lamparda koji je posebno pohvalio Kolašinca za utakmicu protiv Chelseaja. Lampard je dodao da ga bh. fudbaler neodoljivo podsjeća na Branislava Ivanovića koji je s dosta uspjeha nosio dres Plavaca.

"Kolašinac me neodoljivo podsjeća na Ivanovića. Znam da je ljevak, ali imaju isti karakter. On će biti veoma moćan fudbaler, jedan od onih koje navijači obožavaju. Vidio sam da on voli duele i upravo je Kolašinac igrač kojeg je Arsenal trebao sve ove godine. Moji drugovi koji navijaju za Arsenal su jednostavno plakali godinama za tako snažnim igračem u odbrani i veznom redu. Da, on je veoma dobro pojačanje", rekao je Lampard.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nekadašnji fudbaler Chelseaja odlučio je da prognozira ko će osvojiti titulu prvaka Engleske u ovoj sezoni. Naravno, prednost je dao klubu u kojem je proveo gotovo cijelu karijeru, a nakon Chelseaja drugi favorit je prema njegovom mišljenju Manchester City.

"Mislim da će Chelsea osvojiti i ove godine titulu prvaka Engleske. Doveli su dobra pojačanja i uz oporavljenog Edena Hazarda to je tim koji može mnogo. Manchester City je također odličan napadački, no Chelsea je u globalu mnogo jači. Nakon njih idu Arsenal, Manchester i Tottenham. Liverpool mi je tek šesti 'favorit' za osvajanje Premiershipa", dodao je Lampard.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi