Legenda tima ukrala pobjedu Chelseaju
Foto: EPA

Bez pobjednika u derbiju

Legenda tima ukrala pobjedu Chelseaju

M. Šljivak

Veliki derbi u 5. kolu englseke Premier lige odigrali su danas na Ettihadu aktuelni prvak Manchester City i Chelsea, a na kraju pobjednika nije bilo 1:1.

S Edinom Džekom i Sergijom Aguerom u vrhu napada, menadžer Građana Manuel Pellegrini je od prve minute napao Chelsea.

Dominirao je City u prvom poluvremenu. Imali su veći posjed lopte, ali je taktika Josea Mourinha za čuvanje gola bila izuzetna, pa Građani nisu uspjeli da stvore ozbiljnu priliku pred Thibautom Courtoisom.

S druge strane ni Chelsea nije imao ozbiljne prijetnje prema golu aktuelnih prvaka, pa se veoma slabo prvo poluvrijeme završilo bez golova (0:0). 

Ipak, nastavak donosi nešto bolju igru na obje strane. Fernandinho je prvi prijetio u nastavku susreta,, ali se mreža gostiju nije zastresla. 

Puno posla je imao i sudija Mike Dean, koji je u 66. minuti zbog drugog žutog kartona isključio Pabla Zabaletu, što se na kraju ispostavio i kao ključan detalj ovog susreta.

Samo pet minuta nakon što su ostali s igračem manje Građani primaju gol. Eden Hazard je uposlio Andrea Schurrlea, koji pogađa za vodstvo Chelseaja od 1:0.

Novu veliku priliku Plavci imaju u 80. minuti. Sjajni Diego Costa pogađa stativu, a osveta za promašaj stigla je u 85. minuti. Legenda Chelseaja Frank Lampard, koji je ovog ljeta pojačao City pogodio je za konačnih 1:1. 

Premier liga, 5. kolo:

Manchester City - Chelsea 1:1 (Lampard 85' / Schurrle 71')

Potražite više informacija na temu Premier league:


Manchester City 0-1 Chelsea (Goal Schürrle) by chrolloxhisoka

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.