Lyon nastavio uspješan niz, Lille pao u Nici

Slavio i Monaco

Lyon nastavio uspješan niz, Lille pao u Nici

Utakmicama sedmog kola nastavljeno je takmičenje u francuskoj Ligue 1.

Lyon je novom pobjedom nastavio svoj uspješni niz koji traje već tri kola. Nastradao je Lorient, koji je pretrpio pravi debakl na Gerlandu. Rezultat je glasio 4:0 a pogađali su Lacazette u 5., N'Jie u 51. te dvostruki strijelac Fekir u 39. i 69. minuti. Lyon se ovom pobjedom probio na osmo mjesto na tabeli.

Četvrtoplasirani Lille propustio je priliku protiv Nice prići na dva boda vodećem Marseilleu. Strijelac pobjedonosnog gola za Nicu bio je Bodmer u 41. minuti. Bio je ovo prvi poraz za Lille, koji ove sezone igra vrlo dobro.

Monaco je pogotkom u četvrtoj minuti sudijske nadoknade došao do pobjede na gostovanju protiv Montpelliera. Strijelac pobjedonosnog gola za Kneževe bio je Germain. Metz je golom Bussmana u 24. minuti slavio na gostovanju protiv Guingampa rezultatom 1:0, dok je Evian na domaćem terenu savladao Lens sa 2:1. Strijelci za prvu pobjedu Eviana u sezoni bili su Wass i Mensah u 10. i 31. minuti, dok je utješni gol za goste postigao Touzghar.

Bastia je sa igračem manje uspjela sačuvati mrežu protiv Nantesa u suretu koji je okončan bez pobjednika. Ostalo je do kraja 0:0. Posljednju utakmicu ovog kola od 21 sat igraju Caen i PSG.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 7. kolo

Bastia - Nantes 0:0
Evian - Lens 2:1
Guingamp - Metz 0:1
Lyon - Lorient 4:0
Montpellier - Monaco 0:1
Nice - Lille 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.