Manchester City uskoro Džeki nudi novi ugovor
Foto: EPA

Nastavak uspješne saradnje?

Manchester City uskoro Džeki nudi novi ugovor

E. Škorić

Bosanskohercegovačkom reprezentativcu Edinu Džeki (27) njegov klub, Manchester City, trebao bi uskoro ponuditi novi ugovor.

Ponajbolji bh. nogometaš ima ugovor sa Cityjem do ljeta 2015. godine, ali čelnici engleskog prvaka žele se osigurati i Džeki ponuditi novi ugovor koji bi bio još pogodniji i isplatljiviji za našeg reprezentativca.

Tim se potezom jasno vidi na koji način na Etihadu razmišljaju o Džeki, koji je svojim pogocima proteklih tri sezone stvarao još jedan uspješan klub iz Manchestera.

Za 27-godišnjeg bivšeg golgetera Željezničara, Teplica i Wolfsburga ovog ljeta interes su pokazali talijanski klubovi Inter i Roma, pa je i to, vjerovatno, jedan od razloga što bi Džeki trebao biti ponuđen novi ugovor. 

Informaciju o mogćem ozvaničavanju nove saradnje između Cityja i Džeke je u nedjelju objavio britanski Daily Mail.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.