Manchester United najbolji na Boxing Day

Posljednji put izgubili 2002. godine

Manchester United najbolji na Boxing Day

Za razliku od većine europskih nogometnih liga u kojima traje zimska pauza, kod Engleza slijedi ludnica. Sve počinje tradicionalnim 'Boxing dayom', iduće kolo je već u nedjelju 28. decembra, a serija se nastavlja dva dana kasnije, a traje i za Novu godinu.

Zanimljiv je podatak kako je Manchester United 'kralj' Boxing Daya. Od 22 utakmice igrane u tom periodu, Premiershipu, "Crveni đavoli" su dobili 19, a izgubili samo jednu utakmicu, 2002. od Middlesbrougha (1:3).

Utakmica je odigrana na Riversidu, tvorci trijumfa su bili Bokšić, Nemeth i Job, dok je jedini gol za Đavole zabio Giggs. Na drugom mjestu je Arsenal koji je dobio 15 od 22 utakmice igrane 26. decembra. Treći je Liverpool, no 'redsi' nisu slavili od 2010. godine.

Od 20 klubova koji se trenutačno u Premiershipu na Boxing day nikada nisu slavili Burnley, Hull i Swansea City.

Međutim, ova tri kluba su zajedno odigrala tek sedam utakmica. Od klubova koji su odigrali najmanje 19 susreta na 26. decembar Everton i Aston Villa imaju najgori učinak u ligi. Villa je dobila samo tri, a Everton šest utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Legenda Liverpoola Robbie Fowler obožavao je igrati na Boxing day i sa osam golova najefikasniji je igrač. Thierry Henry i Robbie Keane zabili su po sedam golova. Od igrača koji su još igraju najefikasniji je napadač Arsenala Theo Walcott sa šest golova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.