Marakana podrhtava, Zvezda u grupnoj fazi Evropske lige

Veliki uspjeh Crvene zvezde

Marakana podrhtava, Zvezda u grupnoj fazi Evropske lige

M. Šljivak

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su večeras u Beogradu ruski Krasnodar s 2:1, te zahvaljujući rezultatu iz prvog meča, porazu od 2:3, uspjeli su da ostvare plasman dalje.

Zvezda je odradila odličan meč i sasvim zasluženo ćemo ih gledati u grupnoj fazi Evropske lige.

Poveli su već nakon sedam minuta igre pogotkom Radonjića.

Rezultatom od 1:0 se otišlo na odmor, da bi na samom otvaranju drugog poluvremena Kanga postigao sjajan gol za povećanje prednosti od 2:0.

Zvezda je bila na korak od plasmana dalje. Gosti su morali postići dva gola, ali su do kraja pogodili samo jednom. Dobili su penal u 81. minuti, a precizan je Granqvist za 2:1.

Ipak, do kraja nisu imali snage za novi pogodak. Ostalo je 2:1 i Zvezda će igrati u grupnoj fazi Evropske lige za erupciju oduševljenja na prepunoj Marakani.



Hrvatski predstavnik Osijek pobijedio je Austriju u Beču s 0:1, ali ih je poraz iz prvog meča u Gradskom vrtu od 2:1, koštao prolaska daljee.

Jedini gol na ovom meču postigao je Boban u 62. minuti meča, ali ispostaviće se kao pirov.

Evropska liga, play off:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Crvena zvezda - Krasnodar 2:1

Austria - Osijek 1:1.


All Goals & highlights HD - FK Crvena zvezda... by livefootball10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi