Meč protiv Ajaxa za Rooneyja posljednji u Unitedu?

Prenose britanski mediji

Meč protiv Ajaxa za Rooneyja posljednji u Unitedu?

Wayne Rooney bi se u Švedskoj mogao oprostiti od Manchester Uniteda. 

Prema natpisima brojnih engleskih medija, ovom iskusnom napadaču bi večerašnji finalni meč Evropske lige protiv Ajaxa mogao biti posljednji u dresu Manchester Uniteda. 

Najbolji strijelac u historiji kluba će najvjerovatnije utakmicu početi na klupi za rezervne igrače, što i nije veliko iznenađenje, s obzirom da je izgubio mjesto u Mourinhovom timu. 

Iako mu ugovor ističe za dvije godine, Rooney je nezadovoljan minutažom i otvoreno razmišlja o odlasku s Old Trafforda. Posljednjih mjeseci mediji su špekulisali o njegovom povratku u Everton, kao i odlasku u Sjedinjene Američke Države ili Kinu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rooney je sa 253 pogotka najbolji strijelac Manchester Uniteda. Pet puta je osvojio šampionsku titulu u Premier ligi, tri Liga kupa, FA kup, Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo i četiri Community Shielda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi