Mensur Mujdža počeo trenirati sa loptom

Uspješno se vratio nakon povrede

Mensur Mujdža počeo trenirati sa loptom

Nakon što je prošlog vikenda počeo sa laganim treninzima, poslije povrede skočnog zgloba koju je zaradio u duelu 27. kola na gostovanju kod HSV-a, bh. reprezentativac Mensur Mujdža počeo je trenirati sa loptom.

Povreda ligamenata skočnog zgloba je uspješno zaliječena, a kako stoje stvari Mujdža bi uprkos prognozama njemačkih medija, koje nisu bile nimalo pozitivne, mogao upisati još koji nastup u dresu svog Freiburga do okončanja ove sezone Bundeslige.

Tim desnog beka naše reprezentacije udaljio se od zone ispadanja, iako su mnogi u Njemmačkoj ekipu Christiana Streicha, vidjeli kao jednog od glavnih kandidata za napuštanje najelitnijeg fudbalskog ranga. 

Zdrav Mensur Mujdža od velike je važnosti za nacionalni tim naše zemlje, a nadati se da će prvi izbor Safeta Sušića na mjestu desnog beka ovoga ljeta zaobići povrede kako bi što spremiji dočekao početak Svjetskog prvenstva. 

Našem reprezentativcu ovoga ljeta ističe ugovor sa Freiburgom, a iz redova ovog bundesligaša su najavili kako će razgovori o novom ugovoru sa našim defanzivcem započeti nakon što se uspješno oporavi od povrede i vrati u trenažni proces, tako da bi prvi pregovori o novom ugovoru mogli započeti već ovih dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.