Mešanović i društvo punih džepova za plasman u Evropsku ligu
Foto: EPA

U Mariboru ne štede

Mešanović i društvo punih džepova za plasman u Evropsku ligu

Slovenački šampion Maribor bogato će nagraditi svakog pojedinca u ekipi za uspjeh koji je ostvaren na evropskoj sceni. 

Klub za koji nastupa Jasmin Mešanović se plasirao u play-off kvalifikacija za Ligu prvaka, pošto je u obje utakmice 3. kola savladao Hafnarfjordur s 1:0, a ovim rezultatom je ujedno izborena jesen u Evropi. Čak i ako Maribor ispadne iz play-offa Lige prvaka, direktno ide u grupe Evropske lige. 

Za veliki uspjeh igrači Maribora će dobiti opipljive nagrade, tačnije premije koje će biti itekako izdašne. Tačni iznosi nisu poznati jer se radi o poslovnoj tajni, ali će, prema nezvaničnim informacijama, svaki igrač za plasman u Evropsku ligu dobiti po 50.000 eura, dok bi u slučaju Lige prvaka iznos bio gotovo dva puta veći. 

Da li će igrači Maribora uspjeti da odsanjaju svoje fudbalske snove i plasiraju se u grupnu fazu Lige prvaka, saznat ćemo uskoro. Ko će im biti posljednja prepreka na tom putu bit će poznato u petak poslije žrijeba u Nyonu. 

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Slovenci su se posljednji put u play-offu za Ligu prvaka našli još 2014. godine, kada su se ujedno i plasirali u elitno takmičenje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi