Montella: Nadam se da će Donnarumma izabrati Milan
Foto: EPA

Trener Rossonera optimističan da će zadržati mladog golmana

Montella: Nadam se da će Donnarumma izabrati Milan

Trener Milana Vicenzo Montella se nada da će mladi golman Gianluigi Donnarumma ipak produžiti ugovor sa ovom ekipom, iako je prvobitno odbio to učiniti.

U Milanu je bilo zaista haotično od kada je obznanjeno da mladi golman neće produžiti ugovor sa klubom, a ubrzo nakon pojavljivanja ovih informacija počela su "prepucavanja" između kluba, Donnarumme i njegovog menadžera Mina Raiole.

Ipak, pojavile su se informacije da će se više o Donnarumminoj budućnosti znati nakon završetka Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine na kojem ovaj mladi golman nastupa u dresu reprezentacije Italije.

"Donnarummina budućnost? Mislim da ona ne zavisi od Milana ili od mene. On razmatra opcije sa ljudima iz svoje okoline, i ima svako pravo da to radi", izjavio je trener Rossonera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"On zaslužuje da ga sačekamo, i nadamo se da će se odlučiti za Milan. Mi čekamo, golman je važan za svaku ekipu, pa se nadamo da će izabrati Milan", nastavio je Montella, te dodao:

"Imam dobar odnos sa njegovom porodicom. Oni su jednostavni ljudi, cijene životne vrijednosti. Pozvali su me na kafu i ja sam sa zadovoljstvom to prihvatio."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi