Mourinho: Diego Costa je spreman da zaigra protiv QPR-a

Najbolji strijelac se vraća na teren

Mourinho: Diego Costa je spreman da zaigra protiv QPR-a

Jose Mourinho izjavio je danas da je Diego Costa potpuno spreman da se vrati na teren u susretu koji će Chelsea u subotu odigrati protiv QPR-a na Stamford Bridgeu.

"Igrao je za reprezentaciju gdje se povrijedio, pa zato nismo mogli računati na njega u četiri naše posljednje utakmice i to u tri različita takmičenja", započeo je Mourinho i zaključio:

"Costa je sada oporavljen i spreman je da igra. Ne volim baš kada moji nedovoljno spremni igrači odlaze na reprezentativna okupljanja, jer imam loša iskustva s tim. Ipak, ne mogu ja mijenjati pravila i braniti igračima da nastupaju za svoju domovinu".

Diego Costa je prvi strijelac Chelseaja ali i Premiershipa sa devet postignutih pogodaka, a izbivao je na utakmicama protiv Crystal Palacea i Manchester Uniteda u domaćem prvenstvu, te protiv Maribora u Ligi prvaka i Shrewsburyja u Capital One Cupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.