Mourinho spremio zanimljivu razmjenu igrača sa Barcom
Foto: EPA

Želja mu Ivan Rakitić

Mourinho spremio zanimljivu razmjenu igrača sa Barcom

Piše: A. Lendo
Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho u glavi već ima nekoliko transfer opcija za naredne prelazne rokove. Portugalski stručnjak je pogodio sa transferima pred početak ove sezone, ali očito još uvijek nije u potpunosti dobio tim koji želi.

Problem mu za sada predstavlja vezni red. Tu je doveo Nemanju Matića pred početak ove sezone, a Srbijanac mu je već ukazano povjerenje vratio sjajnim partijama. Jose sada želi da u paru sa Matićem igra i trenutni fudbaler Barcelone Ivan Rakitić, a zbog toga je i spremio veoma zanimljiv plan za Katalonce. 

Kako prenose engleski mediji, Jose namjerava Barceloni već tokom januara mjeseca ponuditi francuskog fudbalera Anthonyja Martiala kao zamjenu za Ivana Rakitića. 

Martial je veoma dobar igrač, ali očito nije u prvim planovima kod Mourinha te bi Portugalac rado umjesto njega volio vidjeti Rakitića. S druge strane, Barcelona vjerovatrno ne bi imala ništa protiv da im dođe Martial jer se radi o fudbaleru koji igra na poziciji krilnog napadača, a baš tu Barci fali igrača. 

Podsjetimo, Katalonci su pred start sezone doveli Dembelea iz Dortmunda za više od 100 miliona eura, ali veoma brzo nakon dolaska njega je zadesila povreda zbog koje će van terena vjerovatno biti do januara mjeseca. 


Engleska liga