"Mourinho treba da se riješi trojice fudbalera"
Foto: EPA

Paul Parker o Mourinhovim "greškama"

"Mourinho treba da se riješi trojice fudbalera"

M. Šljivak

Nekadašnji defanzivac Manchester Uniteda Paul Parker razočaran je pojedinim igračima koji nose dres velikana s Old Trafforda.

Parker (53) je tokom profesionalne karijere pet godina nosio dres Uniteda (1991-1996) i smatra da bi menadžer tima Jose Mourinho do kraja prelaznog roka trebao da se riješi trojice fudbalera.

To su defanzivci Chris Smalling i Luke Shaw, te napadač Anthony Martial. Objasnio je i zašto tako misli.

"Chris je osvojio nekoliko trofeja i uživao je igrajući za Manchester. Teško će mu biti da ode, ali ako želi igrati za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu, moraće otići. Moram reći, vjerujem da je on tek četvrti izbor Josea Mourinha na štoperu. Mislim da ga je ostavio u ekipi samo zbog dosta povreda koje su zadesile tim", rekao je Parker, te se okrenuo prema Lukeu Shawu.

"Kao igrač, on je napravio veliki korak kada je stigao na Old Trafford iz Southamptona, ali nije se isplatio. Ne treba da se stidi toga, jer se to dešava velikom broju igrača koji dođu u velike klubove. Jednostavno se ne znaju nositi s pritiskom. Ako ne ode do kraja ovog prelaznog roka, teško da će ga Jose pustiti u januaru, pa bi i on mogao propustiti SP ako ne ode iz kluba", istakao je Parker.

Posebno se osvrnuo na francuskog fudbalera Anthonyja Martiala. Smatra da 21-godišnji napadač ne uživa u igri.

"Kada ga čovjek gleda, rekao bih da ne uživa. Može li mi iko reći da ga je vidio nekad s osmijehom na terenu, rekao bih im da imaju TV ekrana od 200 inči i da imaju najizoštreniju sliku. Još uvijek je jako mlad, igra u sjajnom klubu, ali vidi se da ne uživa. Nije lijepo biti u Unitedu u takvom slučaju", rekao je Parker.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tokom fudbalske karijere Parker je nastupio  u 105 utakmica za United, a postigao je i dva pogotka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi