Mušović stigao u posjetu Hajduku
Foto: HNK Hajduk

Legenda splitskog tima

Mušović stigao u posjetu Hajduku

Na poziv predsjednika Ivana Kosa, danas je prostorije HNK Hajduk posjetio Sarajlija i legendarni fudbaler splitskog kluba Džemaludin Mušović. 

Mušović je nastupao za Hajduk od 1966. do 1969. godine odigravši za "Bile" 188 utakmica u kojima je postigao 69 zgoditaka, a bio je dio i momčadi koja je 1967. godine prvi put osvojila Kup Jugoslavije.

Ono što je svojedobno Mušović ostvario kao igrač Hajduka na Poljudu nisu zaboravili i danas su ga ugostili. 

"Mušović žali što zbog poslovnih obaveza nije bio na proslavi obilježavanja 50 godina od osvajanja prvog kupa što ga je Klub organizovao u maju mjesecu ove godine, stoga je iskoristio prvi dolazak u Split da posjeti Klub gdje mu je predsjednik Kos uručio poklone. Mušoviću je uručen dres sa imenom, monografija, šal i plaketa na kojoj se nalazi fotografija te slavne momčadi iz 1967.", navodi se u objavi na stranici Hajduka. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Mušović se prisjetio svojih dana u dresu Hajduka posebno osvajanja prvog kupa, ali je izrazio i zadovoljstvo organizacijom Kluba, s čime ga je upoznao predsjednik Kos. Prijemu je bio nazočan i klupski kroničar Jurica Gizdić. 

Osim Hajduka, Mušović je tokom svoje igračke karijere još igrao za Sarajevo, Standard, Chateauroux i Valenciennes. Jedno vrijeme je vodio reprezentaciju BiH, a funkciju selektora je kasnije obavljao i u selekciji Katara.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti