Najbolji na utakmici: Pjanić je Romino bogatstvo
Foto: EPA

Još jedna fantastična partija

Najbolji na utakmici: Pjanić je Romino bogatstvo

E. Škorić

Miralem Pjanić bio je najbolji igrač na utakmici Parma - Roma.

Roma je u četvrtom kolu Serije A gostovala Parmi i pokazala da posjeduje snagu i kvalitet za visoke domete - Scudetto. Iako je rano, možda i prerano da se donose bilo kakvi zaključci, Roma je definitivno prvi favorit uz Juve za osvajanje Serije A.

Ipak, treba kazati da je Roma jako teško došla do bodova u Parmi. Majstorija Pjanića bila je presudna. Naš reprezentativac je u 88. minuti postigao prelijep gol iz slobodnjaka.

Stoga je zasluženo proglašen igračem utakmice sa 7.8 ocjenom. Pjanić je imao 129 dodira, 93% uspješnih pasova. Jednostavno, Pjanić je Romino bogatstvo. A i naše, naravno…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.