Napoli odbio nevjerovatnu ponudu Arsenala

Ne puštaju Higuaina

Napoli odbio nevjerovatnu ponudu Arsenala

Edmir Škorić

Napoli je odbio ponudu Arsenala za Gonzala Higuaina.

Arsene Wenger želio je da pojača napad Topnika i na adresu Napolija poslao je 60 miliona eura tešku ponudu.

Činilo se da će italijanski klub popustiti obzirom na “jačinu” novca, ali je, piše Corriere dello Sport, uslijedio negativan odgovor prema Londonu.

Argentinac je u prošloj sezoni zabio 29 golova za Napoli, ali je bio tragičar u brojnim situacijama, kao i u dresu Argentine, pa je jedan od glavnih krivaca što Gaučosi nisu osvojili Copa Americu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, jasno je da Higuain nije preko noći zaboravio da igra nogomet i očito da je toga Wenger svjestan, ali isto tako, teško je očekivati da će poboljšati ponudu za nekadašnjeg napadača Real Madrida.

Napolijev stav je ionako takav da planira zadržati Higuaina u narednoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.