Nastavlja se riječki san: Standard pao na Kantridi

Odigrane utakmice petog kola Evropske lige u grupi G

Nastavlja se riječki san: Standard pao na Kantridi

Rijeka nastavlja da živi svoj evropski san. Večeras je na Kantridi pao Standard iz Liježa rezultatom 2:0. 

Rijeka je na svom terenu dočekala Standard. Domaćin je došao do vodstva u 26. minuti susreta. Mato Jajalo je uposlio Moisesa, a Brazilac donosi prednost Rijeci. 

Samo osam minuta kasnije gosti iz Belgije ostali su sa deset igrača na terenu. Crveni karton dobio je defanzivac bh. korijena, Dino Arslanagić. Loptu na bijelu tačku namjestio je Andrej Kramarić i bez problema matirao Thuram-Uliena. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 2:0 za Rijeku. 

U drugom susretu Feyenoord je na svom terenu dočekao Sevillu. Golova nakon prvih 45 minuta susreta na stadionu De Kuip nije bilo. Domaći do vodstva dolaze u 56. minuti susreta. Boetius je u ulozi asistenta, a mrežu Seville trese Toornstra. Do dva gola prednosti ekipa iz Roterdama dolazi u 83. minuti susreta, a strijelac je El Ahmadi. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.