Vrijeđali ga na rasnoj osnovi

Navijači vrijeđali Balotellija, Bastia žestoko kažnjena

E. Čaušević

Francuski savez žestoko ja kaznio Bastiju zbog rasističkog vrijeđanja navijača ovog kluba upućenih Mariju Balotelliju.

Bastia je prošlog mjeseca ugostila Nicu, a ovaj meč obilježio je incident domaćih navijača koji su na rasnoj osnovi vrijeđali Balotellija. Iako se francuski klub izvinio italijanskom napadaču na kraju im to nije pomoglo kod Disciplinske komisije.

Naime, francuski savez danas je objavio saopštenje u kojem se navodi da je Bastia žestoko kažnjena. Ovaj klub naredne tri utakmice na domaćem terenu igrat će pred praznim tribinama, dok im je uslovna kazna oduzimanje jednog boda.

Podsjećamo, Bastia je ranije kaznila navijača koji je počeo ovaj incident u koji se kasnije uključio ostatak navijačke grupe. Ovaj navijač više neće moći pratiti utakmice Bastije jer mu je doživotno zabranjen ulazak na stadion.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi