Ne mogu bez Messija: Bolivija savladala Argentinu

Meč kvalifikacija za SP

Ne mogu bez Messija: Bolivija savladala Argentinu

E. Čaušević

Reprezentacija Argentine večeras je poražena na gostovanju protiv Bolivije u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Argentinci će današnji dan željeti što prije da zaborave, jer je nekoliko sati prije utakmice saopšteno da je Lionel Messi suspendovan na četiri utakmice, a nakon toga došao je neočekivan poraz od Bolivije. Bauza je iznenadio argentinsku javnost odabirom sastava za večerašnji meč i to mu se brzo osvetilo.

Selektor Argentine za večerašnji meč s Bolivijom na klupi je odlučio ostaviti Aguera, Dybalu i Lavezzija, dok su od prve minute bili igrači koji do jučer nisu bili ni blizu dresa reprezentacije. Bauza je želio dokazati da može bez Messija, ali nije uspio.

Bolivija je od samog početka utakmice igrala dosta agresivno, te je imala incijativu na sredini terena. To im se isplatilo u 31. minuti kada je nakon centaršuta i loše reakcije odbrane Argentine vodstvo Boliviji donio Arce.

Na samom početku drugog poluvremena očekivao se pritisak Argentine, no do toga nije došlo. Sedam minuta igre u drugom dijelu bilo je dovoljno domaćoj selekciji da udvostruči prednost. Moreno je iskoristio lošu reakciju odbrane gostiju, te je postavio konačnih 2:0.

Bauza je u drugom poluvremenu pokušao izmjenama da nešto promijeni, ali je bilo kasno i Argentina je upisala svoj četvrti poraz u kvalifikacijama. Gaučosi su trenutno četvrti sa 22 boda, dok je Bolivija predzadnja sa deset bodova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kvalifikacije za SP, 14. kolo:

Bolivija - Argentina 2:0


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi