Negredo donio pobjedu Sevilli protiv Athletic Bilbaa

Odigran posljednji susret 30. kola španske Primere

Negredo donio pobjedu Sevilli protiv Athletic Bilbaa

Sevilla je večeras na svom terenu u okviru 30. kola španske Primere ugostila Athletic Bilbao. Domaćin je slavio 2:1.

Domaćin je do vodstva došao već u prvoj minuti susreta, a strijelac je bio Alvaro Negredo nakon asistencije Ivana Rakitića. U 12. minuti nova prilika za domaće, ali je udarac Jose Antonija Reyesa neprecizan. 

Bilbao je zaprijetio u 18. minuti utakmice. Neprecizan je bio Oscar De Marcos. U 31. minuti nova prilika za goste, neprecizan je ovaj put bio Ibai Gomez. 

Sevilla je zaprijetila u 38. minuti susreta preko Ivana Rakitića. Domaćin je samo dvije minute kasnije imao sjajnu priliku, ali je strijelac prvog gola Alvaro Negredo neprecizan. Do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao. 

Prvu priliku u nastavku imali su gosti i iz iste su došli do izjednačenja. Ibai Gomez se našao u ulozi asistenta, a pogodak za goste postigao je Carlos Gurpegi u 55. minuti. 

Deset minuta kasnije priliku za domaće propustio je Alvaro Negredo. U 73. minuti domaćin je ostao sa deset igrača. Drugi žuti karton dobio je Fernando Navarro. Snage na terenu su se izjednačile deset minuta prije kraja kada je Laporte dobio drugi žuti karton. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

U 87. minuti susreta domaćin je došao do prednosti. Svoj drugi pogodak na susretu postigao je Alvaro Negredo nakon asistencije Reyesa. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti