Njemačka policija: Za sada nema dokaza o terorizmu

Dortmundska policija održala konferenciju za novinare

Njemačka policija: Za sada nema dokaza o terorizmu

D. Rakanović

Dortmundska policija saopštila je na konferenciji za medije održanoj večeras da tri eksplozije koje su se desile u Dortmundu najvjerovatnije nisu teroristički napad.

Igrači Borussije Dortmund su, podsjetimo, autobusom iz hotela krenuli ka stadionu Signal Iduna Park gdje su trebali igrati četvrtfinalni susret Lige prvaka protiv Monaca.

Ali, tokom puta eksplozivna naprava je aktivirana u grmlju pored puta, a od detonacije se sasulo staklo koje je izrezalo defanzivca Dortmunda Marca Bartru koji je prebačen u bolnicu na liječenje.

Kako svjetski mediji navode, osim ove eksplozije desile su se još dvije u blizini, a oko devet sati u blizini hotela je pronađen još jedan sumnjiv objekat. Isto tako, u blizini mjesta nesreće pronađeno je pismo čiji sadržaj još uvijek nije otkriven javnosti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Za sada nemamo dokaze da se radi o terorističkom napadu. Radit ćemo čitavu noć kako bismo sakupili što više dokaza. Sve policijske snage su mobilizovane i angažovane na ovom slučaju", rekao je direktor lokalne policije Gregor Lange.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi