Nolito mijenja Pedra u Barceloni?
Foto: EPA

Barca želi Nolita

Nolito mijenja Pedra u Barceloni?

M. Šljivak
Teme:

Aktuelni fudbaler Celte, Nolito, mogao bi zamijeniti Pedra Rodrigueza u Barceloni.

Pedro je jako blizu potpisa za Manchester United. Sitnice ga dijele od potpisa za tim s Old Trafforda, a katalonski gigant će inkasirati oko 30 miliona eura od ovog transfera.

Trener prvaka Španije Luis Enrique već ima u mislima zamjenu za Pedra. Radi se o fudbaleru Celte Nolitu, a Barcelona ima namjeru da 28-godišnjeg fudbalera dovede odmah po okončanju posla s Unitedom.

Za Nolita će katalonski klub ponuditi timu iz Viga 18 miliona eura, što bi trebala biti dovoljna ponuda.

Nolito je već igrao za Barcelonu. Proveo je dvije godine u drugom timu ovog kluba za koji je odgirao 106 utakmica i postigao 25 golova. 

Interesantno je da je Nolito ušao kao zamjena za Pedra, u njegovom prvom debiju za Barcelonu. 
Unatoč tom odigrao je samo pet utakmica u sezoni, ali je odbio potpisati novi ugovor, te odlazi u Benficu. 

Čelnici Benfice nisu bili zadovoljno sa 16 postignutih golova u 63 utakmice, te ga šalju prvo na posudbu u Granadu, a nakon toga i prodaju Celti.

U Celti je bio najbolji strijelac tima, a u dvije sezone je ubilježio 70 nastupa i 25 postignutih golova. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.