Od rezervi Reala, preko Deportiva do Barcelone

Juanfran želja Barcelone

Od rezervi Reala, preko Deportiva do Barcelone

M. Šljivak

Ekipa Barcelone uveliko traži zamjenu za povrijeđenog Aleixa Vidala.

Nekoliko imena se povezuje sa katalonskim velikanom, a najinteresantniji igrač je svakako desni bek Watforda Juanfran.

Punim imenom Juan Francisco Moreno Fuertes, trenutno je član Deportiva iz La Corune, ali je pod ugovorom s engleskim Watfordom.

Iako je 2015. godine potisao za tim iz Londona, 28-godišnji fudbaler nije nastupio za ovaj tim, te je u dva navrata posuđen Deportivu iz La Corune, gdje nastupa i danas.

Njegova karijera bi uskoro mogla krenuti uzlaznom putanjom. Veliki interes za njega pokazuje Barcelona, koja ga vidi kao zamjenu za teško povrijeđenog Aleixa Vidala.

Katalonski klub je ozbiljno zainteresovan za usluge ovog momka, koji iza sebe ima zaista zanimljivu karijeru.

Počeo ju je u Getafeu, nastavio u rezervama Villarreala i Real Madrida, gdje je odigrao jedan meč i za prvi tim.

Potom je igrao za Betis, da bi 2015. godine potpisao za Watford, gdje međutim nije odigrao nijedan meč i posuđen je ekipi Deportiva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone u dresu tima s Riazora, što mu je treća sezona u dresu Deportiva, gdje je odigrao 90 utakmica i postigao je dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti