Osam golova u Bremenu, Wolfsburg slavio
Foto: EPA

Bundesliga

Osam golova u Bremenu, Wolfsburg slavio

E. Škorić

Čak osam golova postignuto je u meču Werdera i Wolfsburga u 23. kolu njemačke Bundeslige.

Wolfsburg je u Bremenu upisao novu pobjedu, te je zadržao osam bodova zaostatka za vodećim Bayernom, dok se Werder nije uspio približiti ekipama koje se bore za izlaz u Evropu.

No, gledatelji u Bremenu mogli su da uživaju jer je golova bilo svako malo. Junuzović je u devetoj minuti načeo mrežu Wolfsburga.

Minutu kasnije Caligiuri vraća stvari na početak, a Di Santo u 16. minuti donosi novo vodstvo Werderu. 

Dvije minute kasnije, novi pogodak. Arnold je poravnao na 2:2. Do kraja prvog dijela autogolom Vierinhe Werder stiže do trećeg vodstva na nevjerovatnom meču.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U nastavku tri gola, ali sva tri u mreži domaćih. Dost je postigao još dva gola, a Cagliuri svoj drugi u 53. minuti za konačnih 5:3. 

Bundesliga, 23. kolo:
Werder - Wolfsburg 3:5 (Junuzović 9, Di Santo 16, Vieirinha 28/ Caligiuri 10, 53, Arnold 18, Dost 48, 51)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti