Ostao bez šansi za SP, pa podnio ostavku

Giresse se povukao

Ostao bez šansi za SP, pa podnio ostavku

Selektor fudbalske reprezentacije Malija Alain Giresse odlučio je podnijeti ostavku nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Nakon teškog poraza od Maroka rezultatom 6:0, Mali je ostao i bez teoretskih šansi za plasman u Rusiju nakon čega je Giresse odstupio sa svoje pozicije.

"Ostavku sam podnio jučer u Fudbalskom savezu. Iako mi je ostalo još nekoliko mjeseci ugovora, nisam mogao da ostanem i da radim u ovakvim uslovima. Priveo sam kraju izuzetno težak posao, a iako su željeli da ostanem, morao sam otići. To je bila dobro promišljena odluka", rekao je Giresse.

Ovaj 65-godišnji francuski trener je tako završio svoj drugi mandat na klupi ove selekcije, koju je trenirao i u periodu od 2010. do 2012. godine. Giresse je u svojoj karijeri još vodio PSG, Toulouse, Rabat, te reprezentacije Gruzije, Gabona i Senegala.

Mali nakon četiri kola zauzima posljednje mjesto na tabeli afričke kvalifikacione grupe C sa samo četiri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti