Otpušteni trener Crystal Palacea se našalio na svoj račun
Foto: EPA

Frank de Boer ne tuguje nakon otkaza

Otpušteni trener Crystal Palacea se našalio na svoj račun

Holandski stručnjak Frank de Boer je dobio oktaz na klupi Crystal Palace, a njegov trenerski staž na sjeveru Londona će ostati upamćen kao najkraći u historiji Premier lige. Ipak, nekada sjajni fudbaler ne očajava, već se, zbog svoje situacije, odlučio i našaliti.

De Boer je s Crystal Palaceom ovog ljeta potpisao trogodišnji ugovor, ali je na Selhurst Parku izdržao samo četiri premierligaške utakmice.

Orlovi su pod njegovom trenerskom palicom izgubili četiri prve utakmice nove sezone, a da pritom nisu postigli niti jedan gol. Ovakvi rezultati su ubijedili upravu Crystal Palacea da je vrijeme da zamjene De Boera, pa će na njegovo mjesto doći nekadašnji selektor Engleske, Roy Hodgson.

Ipak, danas je De Boer pokazao da se zna našaliti na svoj račun, pa je na Instagramu poželio svojoj kćerci puno sreće pred početak šestomjesečnog studija na Univerzitetu Cambridga, a u svoj post je dodao i urnebesan hashtag.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Holandski trener je tako uz fotografiju kćerke napisao: "Sretno na Cambridgeu Jackie de Boer. Jako sam ponosan na tebe. Šestomjesečni studij engleskog jezika. Nedostajt ćeš nam", a potom dodao hashtag #longerthandaddy (duže od tate), očigledno se našalivši zbog svog kratkotrajnog boravka u Crystal Palaceu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi