"Ovo je moja posljednja sezona u Barci, odlazim u Englesku"

Dani Alves najavio promjenu sredine

"Ovo je moja posljednja sezona u Barci, odlazim u Englesku"

Dani Alves igra svoju posljednju sezonu u španskoj Primeri. Nije riječ o špekulaciji, budući da je i sam brazilski reprezentativac u razgovoru za O Globo potvrdio svoj odlazak u Premiership.

"Sljedeće godine odlazim u Englesku i to je moja konačna odluka. Želim igrati u zemlji kolijevci fudbala i mogu sa sigurnošću reći da je ovo moja posljednja sezona u Barceloni", rekao je Dani Alves.

Alvesov odlazak potvrdio je i Andoni Zubizarreta, sportski direktor Barcelone. 

Dani Alves je u dresu Barcelone sakupio preko 300 nastupa od dolaska iz Seville u julu 2008. godine. S katalonskim klubom je Brazilac osvojio četili titule prvaka Španije, dva pehara Lige prvaka, dva Svjetska klupska prvenstva i dva Kupa Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.