Panathinaikos nakon produžetaka u finalu Kupa Grčke

OFI nije odbranio 1:0

Panathinaikos nakon produžetaka u finalu Kupa Grčke

Fudbaleri Panathinaikosa plasirali su se u finale Kupa Grčke nakon što su u revanš susretu protiv OFI-ija slavili sa 3:0.

Plasman u finale najmasovnijeg klupskog takmičenja u Grčkoj fudbaleri atinskog kluba izborili su tek nakon produžetaka, pošto je rezultat nakon prvih 90 minuta glasio 1:0 za domaćin, baš kao i u prvom meču za OFI.

Pao je relativno brzo stigao u vodstvo. Abeid je već u 20. minuti utakmice donio prednost Zelenim, ali u preostalih 70 minuta domaći iako su imali veliku inicijativu nisu uspjeli da drugim golom u regularnom toku meča osiguraju plasman u finale.

Koliko je nadmoć Panathinaikos i dominaciju imao tokom susreta govori i podatak da su domaći fudbaleri za 90 minuta izveli 11 kornera, dok su gosti imali tek jedan. 

Ono što nije pošlo za nogom domaćim fudbalerima tokom regularnih 90, uspjeli su u šestoj minuti prvog produžetka. Za 2:0 pogodio je švedski napadač Marcus Berg. Pobjedu domaćina sigurno realizovanim jedanaestercem u 115. minuti ovjerio je Šveđanin svojim drugim golom na ovoj utakmici i tako postavio 3:0, što je bio konačan rezultat kojim se Panathinaikos plasirao u finale.

Revanš susret drugog polufinalnog duela igra se večeras od 19 sati, a sastaju se PAOK i Olympiakos. Gosti brane prednost od 2:1 iz prve utakmice.

Kup Grčke, polufinale:
Panathinaikos - OFI 2:0 (Abeid 20, Berg 96, 115)

Potražite više informacija na temu Super League:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.