Paraschos: Iskustvo je na našoj strani

Šef stručnog štaba Atromitosa

Paraschos: Iskustvo je na našoj strani

Uoči posljednjeg treninga pred prvi susret 3. pretkola Europa lige protiv FK Sarajevo, grčki Atromitos održao je zvaničnu press-konferenciju kojoj su prisustvovali šef stručnog štaba grčke ekipe Georgios Paraschos, te kapiten ekipe Vangelis Nastos.

U nedavnoj prijateljskoj utakmici protiv Panathinaikosa, Atromitos je igrao u sistemu 3-5-2, a u identičnoj formaciji grčki tim će prema najavama njihovog trenera nastupiti i u prvoj utakmici protiv Sarajeva.

"Najvjerovatnije ćemo igrati u formaciji 3-5-2, jer nam taj način igre više odgovara, i tako ćemo biti daleko najopasniji po našeg protivnika", rekao je Paraschos, te dodao:

"Iskustvo je na našoj strani. U posljednje dvije-tri sezone ista ekipa je na okupu, tako da vjerujem da je to naša prednost".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Trener gostiju se nada dobrom nastupu svojih fudbalera protiv Sarajeva, a po onome što kaže Grci će igrati na pobjedu, ali je šef struke Atromitosa naglasio da i izabranici Dženana Uščuplića imaju svoje kvalitete.

"Sigurno ćemo igrati na pobjedu. Znamo koliko je Sarajevo kvalitetan tim, imaju kvalitetan napad, ali se nadamo pozitivnom rezultatu. Gledao sam Sarajevo u obje utakmice protiv Norvežana i mogu reći da je to jedan kvalitetan tim. Ipak, dosta toga će zavisiti od stanja terena, obzirom na vremenske uslove koji vladaju", rekao je trener gostiju na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.