Pellegrini: Ne bih imao ništa protiv da Lampard ostane duže

Možda mu je 36, ali igra kao mladić

Pellegrini: Ne bih imao ništa protiv da Lampard ostane duže

Frank Lampard je u posljednje dvije utakmice impresionirao navijače Građana, a posebno trenera Cityja Manuela Pellegrinija koji je o ovom veteranu pohvalno govorio u izjavi za jedan britanski portal.

Lampard je prvo postigao gol svom Chelseaju, što mu zaista nije lako palo, a samo tri dana kasnije (srijeda) bio dvostruki strijelac u demoliranju Sheffield Wednesdaya.

"Po meni, nikada nije bilo dileme da je Lampard veliki igrač. Možda ima 36 godina i ne može odigrati tri utakmice u nizu za kratko vrijeme, ali taj čovjek jednostavno zna igrati fudbal što i ove sezone pokazuje", započeo je Pellegrini o Lampardu pa dodao:

"Vidjet ćemo šta će biti u januaru. Frank bi se tada trebao vratiti u New York City, ali ja zaista ne bih imao ništa protiv da ostane sa nama još neko vrijeme. On je bitan igrač za naš klub, a pred nama su dva-tri mjeseca da zajedno donesemo odluku šta bi bilo najbolje i za klub i za igrača".

Frank Lampard se u Cityju nalazi na posudbi iz New York Cityja, koji je u vlasništvu tima iz Etihada. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.