Pep maltretira Yayu Tourea, ovom više ništa nije jasno

Čudna situacija

Pep maltretira Yayu Tourea, ovom više ništa nije jasno

E. Škorić

Yaya Toure i dalje ima nedefinisan status u ekipi Manchester Cityja.

Toure i njegov agent su u verbalnim obračunima s Pepom Guardiolom, koji traži izvinjenje, ali kako ga dvojac ne želi dati, iskusni veznjak nije u planovima španskog stručnjaka.

Iako nije uključen u momčad za Ligu prvaka, svejedno je pred duel sa Celticom trenirao s prvim timom. Dakle, odradio je potpuni trening u pripremi utakmice za koju nema pravo nastupa. Valjda je i to način Pepa Guardiole da ga "kazni".

Tridesettrogodišnjak je ove sezone dobio šansu u samo jednom meču za City, a izostavljen je sa spiska igrača prijavljenih za duele u grupnoj fazi Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tako je Toure trenirao, iako neće igrati, a pitanje je hoće li u dogledno vrijeme Pep računati na njega. U međuvremenu, trening Cityja propustili su Kevin de Bruyne, Vincent Kompany i Fabian Delph, koji su povrijeđeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi