Pirova pobjeda Partizana, Štilićev gol nedovoljan APOEL-u

Aničićeva Astana slavi historijski plasman u Ligu prvaka

Pirova pobjeda Partizana, Štilićev gol nedovoljan APOEL-u

Fudbaleri beogradskog Partizana nisu uspjeli pred svojim navijačima proslaviti plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Bjelorusi su mnogo bolje otvorili meč, a do prednosti su stigli u 25. minuti preko Stasevića. Partizan izjednačio u 74. minuti, kada je Petrović poravnao na 1:1. Pobjedu Partizanu je u trećoj minuti nadoknade sjajnim golom donio rezervista Šaponjić, ali je na kraju BATE prošao dalje zbog gola u gostima. 


Majstorski pogodak Semira Štilića nije bio dovoljan APOEL-u da se ponovo plasira u Ligu prvaka. Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine je u 60. minuti iz slobodnog udarca sjajno pogodio za 1:0, i sve do samog kraja činilo se da će utakmica ući u produžetke. Da tako ne bude pobrinuo se Nemanja Maksimović, koji je šest minuta prije kraja postigao historijski pogodak za Astanu.

Novopečeni reprezentativac BiH Marin Aničić je odigrao svih 90 minuta za Astanu, koja će u ovoj sezoni prvi put u historiji zaigrati u najelitnijem klupskom takmičenju u Evropi. Aničić je u 88. minuti dobio žuti karton zbog prigovora, ali mu to nimalo neće pokvariti zasluženo slavlje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


CSKA iz Moskve je pobjedom nad Sportingom (3:1) izborio plasman u grupnu fazu Lige prvaka. Sporting je u Moskvu doputovao sa prednošću od 2:1 iz prve utakmice, i nakon prvog poluvremena je vodio sa 1:0. Pogodak za klub iz Lisabona je u 36. minuti postigao Gutierrez.

Moskovljani su u drugom poluvremenu na krilima Doumbije stigli do potpunog preokreta. Napadač iz Obale Slonovače je pogađao u 49. i 72. minuti, da bi gol odluke postigao Musa u 85. minuti. Gosti su u drugoj minuti sudijske nadoknade ostali s igračem manje, jer je isključen Mario.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.