Pobjeda Malage: Juanpi sjajnim golom srušio Sporting
FOTO: EPA

Prvi susret 29. kola Primere

Pobjeda Malage: Juanpi sjajnim golom srušio Sporting

A. Beganović

U prvom susretu 29. kola španskog fudbalskog prvenstva Malaga je pred svojim navijačima savladala Sporting Gijon (1:0).

Na samom otvaranju susreta nije bilo većih uzbuđenja, a do 25. minute mreže su mirovale. U pomenutom minutu Juanpi je sa nekih dvadesetak metara sjajno pogodio gostujuću mrežu.

U 5. minuti nastavka domaći su postigli još jedan pogodak, no zbbog ofsajda je poništen, da bi u 62. Sporting mogao izjednačiti. Nakon jednog centaršuta sa sedam metara je glavom šutirao Rodriguez, ali golman Malage je uspio sačuvati svoju mrežu.

Petnaest minuta prije kraja velika prilika za goste, ali lopta je nakon udarca Castra završila na stativi domaće ekipe.

Oovom pobjedom Malaga se probila na 8. mjesto tabele (36 bodova), dok je Sporting i dalje pretposljednji sa 24 boda, odnosno dva manje od sigurne zone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi