Pochettino: Znamo kako da postanemo najbolji klub na svijetu

Ambiciozni menadžer Spursa

Pochettino: Znamo kako da postanemo najbolji klub na svijetu

Menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino je u izjavi pred utakmicu protiv Manchester Cityja poručio da od svog kluba želi napraviti najbolji tim na svijetu.

Tottenham u posljednjih nekoliko godina bilježi stalan napredak, a trenutno se nalazi na drugom mjestu na tabeli Premier lige. Ako je vjerovati Pochettinu, to je ništa naspram onoga što nas čeka u budućnosti.

"Tottenham želi da postane jedan od najboljih, ako ne i najbolji klub na svijetu. Mi znamo način na koji ćemo to uraditi", rekao je sjajni stručnjak.

Podsjetimo, Tottenham je u prošloj sezoni završio na trećem mjestu iako je do pred sam kraj bio u borbi za naslov prvaka, a skoro svi fudbaleri ovog tima su reprezentativci svojih zemalja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Meč sa Cityjem u okviru 7. kola Premier lige bit će najveći ispit za Tottenham u ovoj sezoni i mogao bi pokazati koliko je klub sa White Hart Lanea trenutno blizu/daleko od najjače ekipe u Engleskoj, koju predvodi Pep Guardiola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi