Počinje turnir u Amsterdamu
Zanimljiv turnir u Amsterdamu

Prije početka sezone

Počinje turnir u Amsterdamu

M. Maksimović

Danas u Amsterdamu počinje tradicionalni fudbalski turnir na kojem uz domaćina Ajax, ove godine
učestvuju Atletico Madrid, Benfica i Sunderland. Turnir će biti otvoren u 18 sati utakmicom Benfica - Sunderland, nakon čega je na rasporedu duel Ajaxa i Atletico Madrida.

Turnir u Amsterdamu se u današnjem formatu igra od 1999.godine, a prvi turnir je organizovan 1975. godine u čast 700 godina grada Amsterdama. Pobjednik turnira je bila ekipa Molenbeeka.
Turnir je se igrao do 1992. godine, nakon čega slijedi pauza od sedam godina.


Na novom turniru 1999.godine prvo mjesto je osvojio Lazio, Santos je bio drugi, Ajax treći, a Atletico Madrid četvrti. Ajax je četiri puta na kraju slavio, četiri puta zaredom, od 2001.godine do 2004. Arsenal je slavio tri puta, Manchester jednom u posljednje četiri godine, a sastav iz Londona je posljednje dvije godine završio na prvom mjestu.


Petak 24.juli:
Sunderland - Benfica
Ajax - Atletico Madrid

Nedelja 26.juli:
Sunderland - Atletico Madrid
Ajax - Benfica

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.