Pogledajte potez zbog kojeg je Bajić dobio crveni karton

Konyaspor će se žaliti

Pogledajte potez zbog kojeg je Bajić dobio crveni karton

Bh. internacionalac Riad Bajić nastavio je sa sjajnim partijama u dresu Konyaspora ove sezone.

Bivši napadač Željezničara je sa osam pogodaka prvi strijelac turske Super lige, a strijelac je bio i u jučerašnjoj pobjedi protiv Alanyaspora (3:2).

Ipak, ono što je obilježilo meč jeste bizarno isključenje našeg fudbalera koji je dobio crveni karton jer se, prema mišljenju glavnog suca utakmice, neprimjereno radovao ispred navijača domaćeg tima.

Bajić je pogodio za 2:0 a onda otrčao pred protivničke navijače, nakon čega mu je sudac pokazao žuti karton. S obzirom da je to bio njegov drugi žuti karton, Bajić je morao u svlačionicu već u 38. minuti.

Turska javnost je složna da je Bajić neopravdano isključen, a iz Konyaspora su najavili da će se žaliti Savezu od kojeg će tražiti poništenje kazne.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Vrijedi istaći da je ovo Riadu Bajiću bio prvi crveni karton u karijeri, a u nastavku pogledajte zbog čega je zapravo isključen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti