Portugalci uspješni: Porto bolji od Seville, Benfica od AZ-a

Odigrana dva susreta četvrtfinala Evropske lige

Portugalci uspješni: Porto bolji od Seville, Benfica od AZ-a

Prve utakmice četvrtfinala Evropske lige na rasporedu su večeras. Porto je na svom terenu dočekao Sevillu, dok je AZ Alkmaar ugostio Benficu. 

Porto - Sevilla 1:0

Porto je na svom Dragau ugostio Sevillu. Prvu priliku na susretu imali su gosti, ali je udarac Rakitića iz slobodnog udarca u 27. minuti susreta odbranio Fabiano. Samo tri minute kasnije promjena rezultata u Portugalu. Domaćin je poveo nakon što je Mangala iskoristio odličnu asistenciju Quaresme. 

Nije tu stao Porto. U 38. minuti susreta domaćin je pokušao preko Quaresme, ali nije bilo promjene rezultata. Do nove prilike čekalo se do 45 minute utakmice. Prvo je zaprijetio Defour, a potom i Varela, ali je Porto otišao na odmor sa minimalnim vodstvom. Mogao je Porto u drugom poluvremenu postići i drugi pogodak, ali je ostalo 1:0 za ekipu sa Dragaa. 

AZ Alkmaar - Benfica 0:1

AZ Alkmaar večeras je na svom terenu ugostio Benficu. U prvom poluvremenu vidjeli smo svega dvije prave prilike za promjenu rezultata, a obje je propustio domaćin. Prvo je u 19. minuti susreta zaprijetio Nemanja Gudelj, ali je njegov udarac odbranio Artur. Samo tri minute kasnije pokušao je i Berghuis, ali je Artur i ovaj put siguran. 

U nastavku susreta gosti su nakon samo tri minute igre pronašli put do gola Alkmaara. Strijelac je nakon jedne odbijene lopte bio Eduardo Salvio u 48. minuti susreta. Benfica je do kraja zadržala prednost i slavila minimalan trijumf.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.