Potez za kajanje: Udarac "vrijedan" 30 godina suspenzije
Foto: EPA

Izrečena jedna od najvećih kazni u historiji fudbala

Potez za kajanje: Udarac "vrijedan" 30 godina suspenzije

Kazna od 30 godina zabrane bavljenja fudbalom je sigurno jedna od najžešćih ikada izrečenih sankcija u historiji najvažnije sporedne stvari na svijetu, a ona je izrečena 15-godišnjem Francuzu zbog udaranja sudije.

Ovaj mladić će tako imati 45 godina kada bude imao pravo opet igrati fudbal, a povratak na fudbalski teren će mu biti dozvoljen 2047. godine.

Mladi fudbaler je ovu žestoku kaznu zaradio jer je u septembru, ma meču U-17 ekipe njegovog AS Villefontainea i ekipe iz susjednog gradića Saint-Guentin-Fallaviera udario sudiju u vilicu, nakon što mu je on pokazao crveni karton.

Sudija, na sreću, nije pretrpio teže povrede nakon napada tinejdžera, ali je lokalna fudbalska asocijacija iz Lyona, odlučila od ovog slučaja napraviti primjer za sve ostale i izreći žestoku kaznu.

"Kazna je stroga, ali ja se sa njom slažem", izjavio je Jaouad El-Biyaali, jedan od od fudbalskih sudija koji rade sa AS Villefontaineu, dodavši da je ovom 15-godišnjaku i ranije bilo izrečeno nekoliko upozorenja zbog fizičkih i verbalnih napada na saigrače i trenere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi