Prekinuo karijeru i poručio: Borussia je kriva za sve!

"Van terena sam bio invalid"

Prekinuo karijeru i poručio: Borussia je kriva za sve!

Njemačka javnost ostala je iznenađena odlukom Alvara Domingueza, 27-godišnjeg fudbalera koji se zbog stalnih problema sa povredom odlučio oprostiti od aktivnog igranja fudbalom.

Dominguez je najviše problema imao sa leđima, a nakon što je završio karijeru odlučio je otvoriti dušu i optužiti svoj klub da ga je forsirao da igra iako nije mogao podnijeti napore.

"Borussia je kriva za sve. Ovaj klub mi je uništio karijeru i najavljujem tužbu. Nakon prvih bolova u leđima, ljekari nisu otkrili pravu opasnost već su me injekcijama osposobljavali za utakmice i govorili mi da se ne brinem. Dok sam na terenu bio profesionalac, van njega sam bio invalid. Drugi su mi morali kupovati i kuhati", rekao je Dominguez, te dodao:

"Moje pravo zdravstveno stanje otkrio je dr. Mueller Wohlfahrt koji nije mogao da vjeruje da igram u ovakvom stanju. Sada je kasno za sve".

Alvaro Dominguez je u prošlosti nastupao i za Atletico Madrid, s kojim je dva puta osvajao Evropsku ligu, a u Borussiji je igrao od 2012. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi