"Prije 13 mjeseci smo slavili opstanak, a sada dobili PSV"
Foto: EPA

Trener Osijeka oduševljen zbog pobjede

"Prije 13 mjeseci smo slavili opstanak, a sada dobili PSV"

Fudbaleri Osijeka su sinoć u Eindhovenu priredili prvoklasnu senzaciju savladavši favorizovani PSV rezultatom 1:0 u prvoj utakmici 3. pretkola Evropske lige.

Trener hrvatskog kluba Zoran Zekić bio je i više nego zadovoljan izdanjem svog tima u Holandiji, ali je poručio da još ništa nije gotovo.

"Ovo je pobjeda za Osijek i za cijelu regiju. Mislim da je ovo zaista fantastično. Mi smo prije 13 mjeseci slavili što smo ostali u prvoj ligi, a danas smo dobili PSV, koji je ovdje pobjeđivao Manchester United, Real Madrid i ne znam ja još koga. Pred 30 hiljada ljudi odigrati ovako zrelu utakmicu, posebno drugo poluvrijeme, je sjajno", rekao je Zekić, te potom najavio revanš na Gradskom vrtu:

"Imamo veliku obavezu, ali zašto se preplašiti ovog rezultata. Treba se dobro pripremiti za revanš i, Bože moj, ako smo uspjeli danas, zašto u Osijeku ne bismo zadržali pozitivan rezultat".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jedini strijelac za Osijek bio je Borna Barišić u 57. minuti iz jedanaesterca, a revanš meč je zakazan za 3. august.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi