PSG golom Motte slavio protiv Lorienta

PSG nastavio s pobjedama

PSG golom Motte slavio protiv Lorienta

U prvoj utakmici 30. kola francuskog fudbalskog prvenstva PSG je na gostovanju kod Lorienta slavio minimalnu pobjedu 1:0.

Vodeći tim francuskog prvenstva ponovo je napravio veliki broj prilika, ali su samo jednom uspjeli zatresti mrežu Lorienta. 

Parižani su do gola vrijednog tri boda stigli u 31. minuti preko Thiaga Motte, koji je postigao pogodak na sjajnu asistenciju Zlatana Ibrahimovića koji je najzaslužniji za pobjedu Parižana. 

Laurent Blanc se polovinom prvog poluvremena suočio s problemom kada je zbog povrede teren morao napustiti štoper Thiago Silva, a u igru je ušao njegov zemljak iz Brazila Alex. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG sada ima 11 bodova više od drugoplasiranog Monaca, a sljedeću utakmicu igraju u gostima kod Nice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.