PSG izbrojao sve greške Aytekina na Nou Campu

Poslali zvaničnu žalbu

PSG izbrojao sve greške Aytekina na Nou Campu

E. Škorić
Teme:

Francuski prvak PSG poslao je službenu žalbu na adresu Evropske nogometne federacije (UEFA) zbog suđenja Deniza Aytekina.

Nijemac je sudio revanš osmine finala Lige prvaka između Barcelone i PSG-a, a domaćin je slavio sa 6:1 i prošao u četvrtfinale, dok je kasnije bilo dosta optužbi na njegov račun.

Francuski PSG poslao je službenu žalbu UEFA-i dokumentovanu na deset stranica, te smatraju da je Aytekin napravio sedam velikih grešaka koje su odlučile pobjednika.

Smatraju prvo da je Aytekin trebao suditi penal za PSG nakon igranja rukom Mascherana, da je Pique trebao dobiti drugi žuti karton kod 2:0 vodstva za Barcu, da je pogriješio kod penala za Barcu kada je Meunier pao, a onda oborio Neymara

Također, u PSG-u tvrde da je sudija zaboravio dati crvei karton Neymaru zbog nasilnog ponašanja kod 3:1, jer je bez lopte udario protivničkog igrača, kao i da je Pique igrao rukom u 78. minuti u svom šesnaestercu, da je nedousđen penal i crveni karton zbog prekršaja Mascherana na Di Mariji...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi